Ben je in verwachting of heb je net een kindje gekregen?…

Willen jullie je baby graag beter begrijpen en jullie kind een goede basis bieden? Volg dan samen met je partner een cursus Dunstan babytaal in Dalfsen/Raalte of Zwolle! Leer de vijf basis geluidjes herkennen die alle pasgeboren baby’s maken en krijg tips over wat jullie kunnen doen om je baby te helpen bij een vastzittend boertje, darmkrampjes etc. Dan weet je precies wat je kunt doen als je baby begint te huilen, dat geeft zelfvertrouwen en rust. Een betere start kun je samen niet hebben! En als je je aanmeld voor de cursus Puur Ouderschap dan wordt de Dunstan babytaal ook uitgelegd op de derde cursusavond.

De Dunstan Babytaal Cursus geeft jullie als ouders de mogelijkheid om samen als team vanaf dag 1 jullie  baby beter te begrijpen en in te spelen op de behoefte van je kindje. Baby’s maken de beste start als zij zich veilig en begrepen voelen. Dit stimuleert een goede hechting tussen ouders en kind en dit is een hele belangrijke basis voor zijn verdere ontwikkeling, zijn hele leven lang. Naast liefde, rust en een fysiek veilige plek is het essentieel om tegemoet te komen aan de behoefte van de baby. Ouders die horen wanneer hun kind honger heeft, moet slapen, buikpijn heeft, een boertje moet laten of verschoond moet worden, kunnen inspelen op die behoefte. Jullie baby zal minder vaak hard hoeven huilen omdat hij zich gehoord en begrepen voelt.

Het ontstaan van de Dunstan Babytaal

Priscilla Dunstan is een bekende altvioliste en opera zangeres uit Australië met een absoluut gehoor (fotografisch geheugen), dat betekent dat ze  een muziekstuk maar eenmaal hoeft te horen en het dan precies zo na kan spelen. Nadat ze in 1998 beviel van haar zoon Tom ontdekte ze dat er een patroon zat in de geluiden die hij maakte. Zo kwam ze uit op vijf geluidjes met ieder een eigen specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak (vieze luier, te warm, te koud etc.). Deze  ‘woorden’ worden veroorzaakt door reflexen van het kindje gecombineerd met geluid en zijn daardoor universeel voor alle baby’s in de eerste 3-4 maanden van hun leven.

Dunstan babytaal bestaat uit 5 basisgeluidjes die makkelijk te leren zijn  en die jouw baby ook maakt! Naar deze geluidjes luister je in de voorfase van het huilen. Zo voorkom je dat jullie kind overstuur raakt.

 

dunstanbabytaal

 

Voordelen (resultaten van wetenschappelijke studies o.a. The leading edge,2006/2007 V.S) voor het gebruik van de Dunstan babytaal:

Jullie baby huilt minder en is sneller gerust te stellen
Je baby slaapt langer achter elkaar, waardoor je als ouder ook een betere nachtrust krijgt
Je baby drinkt beter, omdat hij gevoed wordt op de momenten dat hij ook echt honger heeft
Als ouders ervaar je minder stress en krijg je meer zelfvertrouwen, doordat jullie je baby ‘verstaan
Als ouders kunnen jullie beter samenwerken en de taken verdelen, waardoor jullie relatie verbetert
Als vader/partner kun je hierdoor een grotere rol spelen in de verzorging van je baby tijdens de eerste maanden
Je baby kan een veilig gehechte relatie ontwikkelen met jullie als ouders

Nieuwsgierig? Kijk hier naar Priscilla Dunstan / Dunstan babytaal te gast bij de Oprah winfrey show.
Dunstan Babytaal bij Oprah Winfrey (you tube)

                                                                         Tip: Hoe leuk is het om je zwangere (schoon)dochter/zoon te verrassen met een cursus Dunstan babytaal ?foto kado

Of samen met je (schoon)dochter een cursus Dunstan babytaal te volgen? Of ben je als vriendengroep op zoek naar een origineel kraamcadeau? geef ze dan een waardebon voor een cursus Dunstan babytaal cadeau. Deze cursus bestaat uit een avond van 2 uur waarin de Dunstan babytaal wordt uitgelegd en ik ook vertel over lichaamstaal van jullie baby en het belang van hechting. Dit natuurlijk op een super mooie locatie en inclusief koffie, thee en lekkers. Na betaling van 60 euro stuur ik een waardebon in een feestelijke verpakking naar het adres van keuze.

 

Wanneer: De beste tijd is om het aan te leren tijdens de zwangerschap. Tarief Privé (per stel): 60 euro Waar: Praktijkruimte in Nieuwleusen, zie contact pagina. Of in overleg bij jullie thuis. Duur: 1,5- 2 uur .Groepscursus (max. 4 stellen): 50 euro Waar: locatie zie agenda of neem contact met me op 06-40281816/ email.

Maak hier een afspraak

 

Dunstan babytaal is een prachtig cadeau voor je kind!