Verloskundige(np) / coach en erkend  kinderwensconsulent

Ik ben Wietske van Luipen, verloskundige (np = niet praktiserend) /coach, erkend kinderwensconsulent Nederland en moeder van twee meiden, een tweeling van 18 jaar. Ik heb tien jaar met ontzettend veel plezier als verloskundige gewerkt, zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis. Hierna heb ik verscheidene opleidingen gevolgd om me nog meer te verdiepen in de zorg aan ouders rondom zwangerschap, bevallen en het ouderschap. En na 16 jaar met heel veel plezier in Dalfsen te hebben gewoond, wonen wij sinds begin 2022 in het buitengebied van Nieuwleusen. En dat bevalt ons heel erg goed!

Door mijn werk als verloskundige  en mijn ervaring als moeder ben ik me bewust geworden dat er veel behoefte is aan  goede voorlichting voor aanstaande ouders op het gebied van het  ouderschap. En ook zeker een behoefte aan laagdrempelige coaching rondom zwangerschap en geboorte. Daarom heb ik bewust gekozen om  me te focussen op het geven van de zwangerschapscursus Puur Ouderschap en het coachen van wensouders, zwangere vrouwen en moeders. Ik ben er trots op dat mijn cursus sinds 2016 al vele ouders heeft geholpen in het vinden van vertrouwen in hun zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

Puur betekent voor mij terug gaan naar de basis: voorlichting gegeven door een professional uit het vak (verloskundige(np)/coach, erkend kinderwens consulent) met gedegen kennis over zwangerschap, bevallen, hechting en veel werkervaring. Zo kunnen aanstaande ouders zich samen beter voorbereiden op wat komen gaat en voelen zij zich sterker in het maken van hun eigen keuzes. Want:

“Goede voorlichting over bevallen en het samen sterk staan in het ouderschap kan een stuk onzekerheid en angst hiervoor weg nemen.”

Zowel bij de ouderschap/zwangerschapscursus als bij het coachen is het onderwerp hechting erg belangrijk. Een goede hechting van de baby met zijn ouders is essentieel voor het veilig opgroeien van een kind. Of je nu kiest voor een zwangerschapscursus of coaching gesprekken, elke ouder wil uiteindelijk het beste voor zijn kind!

Opleidingen/trainingen o.a:

Verloskunde (Heerlen/Kerkrade)
Coach opleiding (Amethist, Amersfoort)
Opleiding tot kinderwens consulent (Zwolle/Leuven-België)
Verlieskunde voor coaches (BIVT)
SAFE® –mentor opleiding , München Duitsland ; SAFE® =  Secure Attachment Family Education; vrij vertaald: veilige hechting gezinseducatie
Trainer Dunstan Babytaal
Cursus Baby Bonding (Het belang van goede hechting bij baby’s)-Den Haag
Docent kinderyoga (Arterre, Nijmegen)
Oprichter van het mama café Dalfsen
Eigenaar Online zwangerschapscursus “goed voorbereid bevallen” 
Online zwangerschapscursus “Goed voorbereid bevallen” vanaf 2024 weer exclusief op deze website online!