Helaas is het Mama Café Dalfsen per 1 september 2019 gestopt! We hebben 2,5 jaar met ontzettend veel plezier het mama Café gedraaid, veel enthousiaste sprekers en workshops gehad en ontzettend veel leuke moeders leren kennen. Iedereen bedankt voor jullie inzet!

Een impressie: Vanaf 1 februari 2017 ben ik ism. GGD IJsselland, bibliotheek Dalfsen, speel-o-theek Dalfsen, kulturhus Trefkoele+ en Tineke van der Keijl (gezinscoach/contextueel therapeut) gestart met het Mama Café Dalfsen in het Trefkoele+ café , ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. Voor meer info: http://www.trefkoeleplus.nl /mama café

Het Mama Café Dalfsen werd in februari 2017 geopend door wethouder Men. von Martels, het was een geweldige dag met erg veel belangstelling. Kijk op Facebook voor een impressie en het krantenartikel uit de Stentor. Het Mama Café Dalfsen was iedere eerste woensdag van de maand geopend in het trefkoele+ café, ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. Het is laagdrempelig en vooral gezellig. Het is een plek om andere (aanstaande) ouders, zwangeren, grootouders, verzorgers met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar te ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie/thee kunnen ouders gezellig kletsen en ervaringen delen. Er is altijd een deskundige aanwezig waar je terecht kunt over vragen wat betreft opvoeding en ouderschap. Ook is er vaak een gezellige workshop/lezing.

Zoals de informatiemarkt voor ouders op woensdag 3 oktober 2018:

Persbericht Trefkoele+ Dalfsen/Dalfsennet: Woensdag aanstaande staan vragen over kinderen centraal tijdens het nieuwe evenement ‘Informatie delen, Samen spelen’, bij Trefkoele+ in Dalfsen. De organisatie is in handen van verloskundige/coach Wietske van Luipen van Puur Ouderschap en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van der Keijl van De Kapstok, bibliotheek Dalfsen en Trefkoele+.
Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders vragen stellen aan een aantal zorgverleners en instanties en ervaringen uitwisselen. Loopt mijn kind goed; eet en drinkt mijn kind genoeg; slaapt mijn kind voldoende?’ Zomaar enkele vragen die jonge ouders wellicht hebben en waarvan ze niet altijd weten aan wie ze die kunnen stellen. Dit evenement is een mooie gelegenheid om dit soort vragen te stellen. Ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die graag zwanger willen worden, is er veel informatie beschikbaar.De aanwezige deelnemers zijn: Puur Ouderschap, De Kapstok, Mama Café Dalfsen, bibliotheek Dalfsen, SAAM Welzijn, GGD IJsselland, Gastouderbureau Dalfsen, Logopediepraktijk Pluspunt, Speelotheek Dalfsen, Kinderopvang Doomijn, NLP/Dyslexie Silvia Kogelman, Oefentherapie de Vrije Vogel (tevens slaapoefentherapie), Home Start Dalfsen, Homeopaat Hester, Draagconsulenten Salland, Ik samen sterk kindercoaching, Kinderpraktijk Ubuntu, Kraamzorg de Kraamvogel, MEE IJsseloevers. Jullie zijn van harte welkom!!!!

Agenda 2018/2019:

3 januari 2018                 geen Mama Café ivm. de kerstvakantie
7 februari 2018                Muziek op schoot
7 maart 2018                   Tips om positief op te voeden (door Tineke van der Keijl)
4 april 2018                     Zindelijkheid bij kinderen door GGD IJsselland
2 mei 2018                      Meivakantie: Geen Mama Café!
6 juni 2018                      Tips & Tricks: Op vakantie met je kind
4 juli 2018                        Praten over het ouderschap
1 augustus 2018              Zomervakantie: Geen Mama Café!
5 september 2018            Gezellig bijkletsen na de vakantie
3 oktober 2018                 Groot Mama Café feest!
7 november 2018            Bewegen met je kind (door Ineke Schiphorst)
4 december 2018            Knutselen voor de decembermaand
2 januari 2019                 kerstvakantie (geen Mama Cafe!)
6 februari 2019                Spelontwikkeling bij kinderen
6 maart 2019                  Mondhygiëne bij kinderen
3 april 2019                     Workshop tekenen met je kind
1 mei 2019                      Meivakantie, geen Mama Café!
5 juni 2019                      Juf brein (www.breindelijk.nl) komt vertellen over het baby/kinderbrein.
3 juli 2019                        baby/kindergebaren

Aanmelden Cursus Puur Ouderschap | Aanmelden