Wat hebben we iedere keer genoten…..maar helaas is het Mama Café Dalfsen per 1 september 2019 gestopt! We hebben 2,5 jaar met ontzettend veel plezier het mama Café gedraaid, veel enthousiaste sprekers en workshops gehad en ontzettend veel leuke moeders leren kennen. Iedereen bedankt voor jullie inzet!

Een impressie: Vanaf 1 februari 2017 ben ik ism. GGD IJsselland, bibliotheek Dalfsen, speel-o-theek Dalfsen, kulturhus Trefkoele+ en Tineke van der Keijl (gezinscoach/contextueel therapeut) gestart met het Mama Café Dalfsen in het Trefkoele+ café, ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. Voor meer info: http://www.trefkoeleplus.nl /mama café

Het Mama Café Dalfsen werd in februari 2017 geopend door wethouder Men. von Martels, het was een geweldige dag met erg veel belangstelling. Kijk maar eens op Facebook voor een impressie en het krantenartikel uit de Stentor. Het Mama Café Dalfsen was iedere eerste woensdag van de maand geopend in het trefkoele+ café, ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. Het is laagdrempelig en vooral gezellig. Het was een plek om andere (aanstaande) ouders, zwangeren, grootouders, verzorgers met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar te ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie/thee konden ouders gezellig kletsen en ervaringen delen. Er was altijd een deskundige aanwezig waar je terecht kon met  vragen over o.a. opvoeding en ouderschap. Ook was er vaak een gezellige workshop/lezing, zoals: Juf brein (www.breindelijk), baby – en kindergebaren, Kraamzorg (voorbereiden op de komst van een nieuw broertje of zusje), interactief lezen, creatief met je kind, mondhygiëne, spelontwikkeling, zindelijkheid, draagconsulenten Salland (www.draagconsulentensalland.nl) etc. Nogmaals dank aan alle deelnemers!

Ook hadden we een geweldige informatiemarkt voor ouders op woensdag 3 oktober 2018:

Persbericht Trefkoele+ Dalfsen/Dalfsennet: Woensdag aanstaande staan vragen over kinderen centraal tijdens het nieuwe evenement ‘Informatie delen, Samen spelen’, bij Trefkoele+ in Dalfsen. De organisatie is in handen van verloskundige/coach Wietske van Luipen van Puur Ouderschap en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van der Keijl van De Kapstok, bibliotheek Dalfsen, GGD en Trefkoele+.
Terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders vragen stellen aan een aantal zorgverleners en instanties en ervaringen uitwisselen. Loopt mijn kind goed; eet en drinkt mijn kind genoeg; slaapt mijn kind voldoende?’ Zomaar enkele vragen die jonge ouders wellicht hebben en waarvan ze niet altijd weten aan wie ze die kunnen stellen. Dit evenement is een mooie gelegenheid om dit soort vragen te stellen. Ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die graag zwanger willen worden, is er veel informatie beschikbaar.De aanwezige deelnemers zijn: Puur Ouderschap cursus & coaching, De Kapstok, Mama Café Dalfsen, bibliotheek Dalfsen, SAAM Welzijn, GGD IJsselland, Gastouderbureau Dalfsen, Logopediepraktijk Pluspunt, Speelotheek Dalfsen, Kinderopvang Doomijn, NLP/Dyslexie Silvia Kogelman, Oefentherapie de Vrije Vogel (tevens slaapoefentherapie), Home Start Dalfsen, Homeopathie Hester, Draagconsulenten Salland, Ik samen sterk kindercoaching, Kinderpraktijk Ubuntu, Kraamzorg de Kraamvogel, MEE IJsseloevers en vele anderen. Jullie zijn van harte welkom!!!!

Voor vragen over het opstarten van een mama café (altijd bereid om mee te denken) of het aanmelden voor de cursus Puur Ouderschap:  | Aanmelden