Coaching rondom zwangerschap en geboorte, ….want soms is zwanger zijn of zwanger worden niet wat je er van had verwacht. Dit kan veel gemengde gevoelens met zich meebrengen…..”

coaching rondom zwangerschap en geboorte

 Soms gaat het niet zoals je het voor ogen had en kan zwanger worden of zwanger zijn, bevallen en moeder worden veel van je vragen. In mijn vak als verloskundige (np) en coach richt ik me op de begeleiding van vrouwen in de periode rondom zwangerschap, geboorte en het eerste jaar van het moederschap. Tijdens mijn eigen ervaringen in mijn zwangerschap (infertiliteit) en als verloskundige heb ik gemerkt dat juist wat extra begeleiding als aanvulling op de bezoeken bij de verloskundige of gynaecoloog/ infertiliteitsarts heel fijn zijn. Wat de reden ook is, stilstaan bij angst, verdriet en onzekerheid kan  een positieve uitwerking hebben op het verdere verloop van de zwangerschap, de bevalling en jullie als ouders. Weet dat je niet alleen staat en er heel veel vrouwen zijn die gevoelens van verdriet of angst hebben rondom zwangerschap en geboorte!

Coaching rondom zwangerschap en geboorte kan daarbij net de ondersteuning zijn die je weer op weg kunnen helpen.

Wat is coaching?

Coaching is een kortdurende vorm van ondersteuning door gesprekken en zeker geen therapie. Loop je tegen dingen aan maar is de stap naar een psycholoog te groot voor je? Dan kunnen we samen bekijken of coaching gesprekken wat voor jou zijn. Bij coaching heb je de ruimte om jouw verhaal te vertellen en zelf op zoek te gaan naar een manier die jou verder helpt. Je wordt aangemoedigd en gesteund om te kijken wat je zelf nodig hebt om weer de rust en balans in je leven terug te vinden. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat coaching er vanuit gaat dat jij zelf de kracht in je hebt om te veranderen wat je belemmert. Je hebt dus zelf de regie, want als je zelf de verandering maakt zal dat het grootste effect hebben. Graag help ik je hierbij.

Coaching:                                 

Persoonlijke aandacht
Luisterend oor
Laagdrempelig en kortdurend
Praktische aanpak, oplossing gericht
Verloskundige(np)/ ervaringsdeskundige
Erkend kinderwensconsulent

Voor wie:                                 

Bij een kinderwens (IVF, ICSI, Donor)
Als je stress/angst/verdriet ervaart tijdens de zwangerschap of voor de bevalling
Als je wilt napraten over de bevalling (nare ervaring)
Als je een miskraam hebt gehad of eerder een kindje hebt verloren in de zwangerschap/bevalling (rouwverwerking)
Als je zwanger bent na een vruchtbaarheidsbehandeling/ ervaringsdeskundige
Als je kindje te vroeg geboren is en het moederschap je heeft overvallen
Als je balans mist in je nieuwe leven als moeder
Of gewoon als steuntje in de rug en een luisterend oor

Bij een kinderwens:

Vanaf 7 september 2019 ben ik erkend kinderwens consulent in Nederland, samen met twee collega’s (Maartje Buikema en Rolienke van der Velde). Ons doel is het geven van goede psychosociale ondersteuning aan kinderwensouders tijdens het traject van hun kinderwens. Dit doen wij vanuit onze eigen praktijk en in verbinding met andere professionals. 

Werkwijze coaching

:

Ik begin met een intake gesprek waarbij we rustig kennismaken en we helder proberen te krijgen waar je behoefte aan hebt en of ik je daarin kan begeleiden. De coaching die ik geef is oplossingsgericht, en helpt je bij de verwerking van je ervaringen. We kijken samen naar je angsten, onzekerheden en verdriet.

De gesprekken vinden plaats op basis van vertrouwen en discretie. En binnen de grenzen van mijn vak als verloskundige en coach. Mochten de coaching gesprekken niet het gewenste resultaat hebben en we samen van mening zijn dat andere hulp nodig is dan wordt je doorverwezen naar een andere professional.

 

“Coaching rondom zwangerschap en geboorte kan helpen om prettiger en meer ontspannen zwanger te zijn, beter te functioneren en meer te genieten.”

 

Tarieven coaching rondom zwangerschap en geboorte: Gratis vrijblijvende intake. Kosten per coaching gesprek €75,- per gesprek (1-1,5 uur incl. BTW). Mocht dit een probleem voor je zijn, neem dan gerust contact met me op.
Duur: Ongeveer 1,5 uur per keer.
Waar: In mijn praktijkruimte in Nieuwleusen (zie contactpagina).
Vergoeding: Informeer bij je verzekeraar wat er vergoed wordt, soms is er een mogelijkheid om vergoeding te krijgen onder de gezondheidscursussen ter voorbereiding op de bevalling en het ouderschap gegeven door een verloskundige(np). Soms wordt coaching rondom zwangerschap en geboorte ook vergoed onder de noemer alternatieve geneeswijze.  informeer over de mogelijkheden bij je werkgever.

Neem gerust contact met me op via de mail of nr. 06-40281816

Maak hier een afspraak