Mijn online zwangerschapscursus “Goed voorbereid bevallen”, is een realistische en persoonlijke zwangerschapsbegeleiding, die je voorbereid op een bevalling vol vertrouwen en een prachtige start als ouders! zowel in een fysieke cursus als online….”

Wietske van Luipen

-Verloskundige (np) –

En dan ben je zwanger……blijdschap, ontroering……maar ook zeker een spannende en onzekere tijd. Er komt veel op je af, wat moet je regelen? En hoe bereid jij je voor op een fijne beval ervaring waarbij je zelf de regie zoveel mogelijk kunt houden? Ik ben er voor je stap voor stap.

En mocht je nog twijfelen of een (online) zwangerschapscursus bij je past, lees dan vooral even door.

In 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart vanuit mijn jarenlange ervaring als verloskundige en coach (meer info zie  “over mij” ). Dit kwam vooral door wat ik zag en miste tijdens de vele bevallingen. Dit was met name het gebrek aan goede kennis voor as. ouders en het ontbreken van een goede zwangerschapscursus. Niet een suffe, zweverige cursus, maar een cursus die jullie SAMEN echt voorbereid op de komst van jullie baby, bevalling en het ouderschap. Dit is al jaren mijn passie en met heel veel plezier heb ik ondertussen al aan ruim 2500 cursisten mijn cursus gegeven, online en offline. Ik laat je zien dat je na het volgen van mijn cursus vooral ook gaat vertrouwen op je eigen intuïtie en kijkt wat er bij jou en jullie situatie past. Alles draait om het vertrouwen wat jij/jullie in jezelf en elkaar gaan hebben. Mijn cursus draagt daar zeker in bij als je op zoek bent naar nuchtere en realistische informatie en veel praktische tips en filmpjes.

 

Online zwangerschapscursus “Goed voorbereid bevallen” – De beste voorbereiding op bevalling en ouderschap

Jullie willen als ouders natuurlijk het beste voor je baby – al voor het geboren is.
Maar hoe bereid je jezelf voor? Op de bevalling, maar ook op het ouderschap?
Zeker als het je eerste kind is, is alles nieuw en spannend. Misschien zelfs eng…..
Een goede zwangerschapscursus geeft je antwoord op de vragen waar je mee worstelt.
In mijn online cursus krijg je alle info over het begin van de zwangerschap o.a. wat doen hormonen met je, het belang van hechting, weeën/bevalling tot en met de kraamweek. De cursus bestaat uit 14 lessen met heel veel filmpjes/animaties en voorbeelden door een echte zwangere en haar partner. Alle info en filmpjes en zeker ook de PDF’s helpen je om jouw eigen wensen te ontdekken en duidelijk te maken naar je zorgverleners. Dat versterkt je gevoel van keuze vrijheid en eigen inbreng. Door alle tips kun je loslaten, ontspannen en vol vertrouwen bevallen. Eigen regie in de voorbereiding en de bevalling geeft zoveel rust, zelfs als het anders loopt.
Je wordt zo voorbereid dat je de bevalling met een positieve mind-set tegemoet ziet en volop kunt genieten van het ouderschap.
Zo staan jullie 3-0 voor!

Gegeven door een medisch professional: de verloskundige

Met mijn online zwangerschapscursus “goed voorbereid bevallen” krijg je betrouwbare en reële informatie van de beste medisch deskundige: de verloskundige. Voor de cursus hoef je de deur niet uit en je krijgt precies de informatie die je nodig hebt voor een positieve zwangerschaps- en bevalervaring. Mijn cursus is gebaseerd op wetenschappelijke informatie en te volgen op je eigen tempo, op je eigen plek en samen met je partner.
Ook iets voor jou?

Mijn missie?

Eerlijke voorlichting geven waardoor jij precies weet wat je kunt verwachten en niet overvallen wordt door alles wat op je afkomt tijdens je zwangerschap, bevalling en de periode erna, dat is mijn missie…..

Ik gun iedere vrouw/ieder stel een positieve terugblik op hun zwangerschap, bevalling en de eerste periode na de geboorte.
Wil jij dat ook? Volg dan binnenkort hier op mijn website mijn online zwangerschapscursus “goed voorbereid bevallen”!

“Beval met vertrouwen…..Met een goed gevoel terugkijken op je bevalling, de meest bijzondere dag in je leven, dat wens ik jou/jullie van harte toe!….”

Lieve groet,
Wietske

De voordelen van mijn online academie:

Sinds 2018 is mijn cursus online beschikbaar, al 2500 cursisten gingen je voor
Je kunt zelf bepalen wanneer je de cursus gaat kijken, op jouw tijd en plaats…..wel zo gezellig!
Stap voor stap begeleiding zodat je vol vertrouwen en trots terug kunt kijken op een mooie voorbereiding en bevalling samen…..
Gegeven door een verloskundige met veel ervaring, zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis (klinisch)
14 lessen, ruim 4 uur aan kennis
12 PDF’s, 30 invulbare pagina’s
Bonus:  meditaties om te beluisteren voor nog meer ontspanning
Heel veel filmpjes en animaties voor een nog betere uitleg
De ademtechniek en houdingen uitgelegd door een echte zwangere en haar partner
De unieke combinatie van het volgen van de online academie en persoonlijk contact door het bijboeken van de fysieke cursus van 3 lessen of een losse les van 2 uur om alles persoonlijk door te spreken……aan jullie de keus!
Direct beschikbaar en terug te kijken 9 maanden lang
Persoonlijk, omdat ik altijd beschikbaar ben voor vragen
In veel gevallen vergoed door je aanvullende verzekering (zie FAQ)
Online zwangerschapscursus “Goed voorbereid bevallen” vanaf mei 2024 weer exclusief op deze website online. Jullie zijn van harte welkom!              
Vanaf 2024 starten ook de cursussen jong ouderschap, hou de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsgierig geworden en heb je nog vragen? Hier de FAQ…

Hoe lang heb ik toegang tot jouw cursus?

Na aanmelden en de betaling krijg je gelijk je inloggegevens en heb je toegang tot mijn cursus voor de komende negen maanden. Alle tijd dus om je goed voor te bereiden.

Kan ik de lessen ook in mijn eigen volgorde bekijken?

Ja, dat kan. Jij bepaalt zelf welke les je interesse heeft of je start bij het begin zodat je de opbouw van de onderwerpen volgt. Je kunt de lessen steeds weer opnieuw bekijken.

Welke onderwerpen worden er behandeld?

Les 1. Zwanger!; les 2. De band met je baby; les 3. Speciale partnerles; les 4. Waar kun je bevallen?; Les 5. Het geboorteplan/kraamplan/hechtingplan uitgelegd; les 6. Baringspijn; les 7. Pijnbestrijding thuis en in het ziekenhuis; les 8. De bevalling; eerste fase; les 9. De bevalling; tweede fase; les 10. De geboorte; les 11. Het nageboortetijdperk; les 12. Het gouden uur na de geboorte; les 13. Stuit/keizersnede; Les 14. De kraamtijd. Ruim 4 uur aan informatie en filmpjes.

Welke PDF's kan ik bij de cursus verwachten?

Er zitten 12 PDF’s bij de cursus die je kunt invullen en uitprinten. Zo maak jij je eigen naslagwerk van ruim 30 bladzijden. De onderwerpen zijn o.a: borst/flesvoeding, tips rondom de hechting tussen jou en je baby; het geboorteplan; het hechtingsplan; het kraamplan; inhoud van de verlostas; wat mee te nemen in je ziekenhuistas; de ademhalingstechnieken; de perstechnieken; vermoeidheidssignalen bij je baby; hongersignalen bij je baby; het ouderschapsplan.

Wordt jouw zwangerschapscursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Mijn online cursus en de fysieke cursus in Nieuwleusen wordt vaak vergoed door je verzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden bij je eigen verzekering voor je de cursus aanschaft.

Kan ik mijn vragen aan jou stellen?

Ja, ik ben altijd per mail bereikbaar voor al jullie vragen. En mocht je het fijn vinden om ook deel te nemen aan de fysieke cursus in Nieuwleusen of een privé les in te boeken dan ben je van harte welkom! Er is heel veel mogelijk dus mail me gerust voor de opties. info@puur-ouderschap.nl

Wat maakt jouw cursus uniek?

Mijn cursus is professioneel opgenomen door een filmmaatschappij en bevat veel meer verdieping dan een standaard cursus. Je krijgt veel kennis over de zwangerschap , bevalling maar ook over jullie als ouders en je baby. Er zitten prachtige animaties in waarbij je o.a. ziet hoe de geboorte verloopt van jullie baby door het bekken. Ook filmpjes van de spildraai en alle hormonen uitgelegd en wat voor invloed ze hebben op je weeën en bv. de borstvoeding. Het is dus niet alleen maar info maar ook prachtige filmpjes waardoor je alles nog beter begrijpt. Zo weet je wat er gebeurt in je lijf en bij je baby, dat geeft vertrouwen.

Waarom is jouw cursus zo goed betaalbaar?

Dat is een hele persoonlijke overweging omdat het mijn passie is om goede kennis over te brengen en ik dit iedere nieuwe ouder van harte gun, jullie zijn dus heel welkom!