Wil je graag een zwangerschapscursus in Dalfsen, Zwolle of Raalte volgen omdat je graag goed voorbereid wilt beginnen aan het aankomende ouderschap en heb je behoefte aan praktische tips om je baby te begrijpen? Dan ben je van harte welkom bij de zwangerschapscursus Puur Ouderschap!

 

zwangerschapscursus in Dalfsen

Waarom de zwangerschapscursus Puur Ouderschap?:

Verfrissend en vernieuwend
Er is een groot aanbod van zwangerschapscursussen in Nederland, maar de zwangerschapscursus van Puur ouderschap onderscheidt zich hierin dat je je niet alleen maar voorbereid op de bevalling maar ook op het ouderschap. Geen doorsnee “puf cursus”! , maar een moderne zwangerschapscursus voor zowel de aanstaande vader als moeder, want goed voorbereiden op het ouderschap moet je samen doen! De cursus bestaat uit 3 avonden in de zwangerschap en 1 terugkom ochtend na de bevalling van 1,5- 2 uur inclusief een uitgebreid cursusboek met informatie zodat je de belangrijke onderwerpen nog eens rustig terug kunt lezen. Iedere avond een uitgebreide PowerPoint met filmpjes.

Goede voorlichting door een verloskundige 
Een nuchtere praktische zwangerschapscursus gegeven in Raalte (verloskundigenpraktijk Het Hart), Dalfsen en Zwolle die jullie als ouders goed voorbereid op de bevalling en het ouderschap. Gegeven door een ervaren verloskundige, die zelf veel bevallingen heeft gedaan. Werkervaring heeft in het ziekenhuis (5 jaar) en in de thuispraktijk (5 jaar), met extra scholing/opleiding mbt. ouderschap en hechting (BabyBonding- Den Haag; SAFE mentor trainer – München http://www.safe-programm.de ) slapen/huilen/troosten bij een baby etc. En haar kennis op peil houdt door nascholingen /opleidingen en cursussen.

De bevalling
De bevalling wordt op een reële manier besproken. Van het begin van de weeën en ontsluiting, tot de geboorte van het kind. Hoe om te gaan met pijn/pijnstilling. Hoe de weeën op te vangen en dit vooral samen te doen wordt praktisch uitgelegd. Het belang van de partner in dit alles wordt vaak onderschat, maar goede steun draagt bij tot een prettiger en ontspannen bevalling! De kraamtijd wordt ook besproken, zoals veranderingen in het ouderschap/jullie relatie en emoties. Het geboorteplan wordt ook besproken.

Ouderschap en hechting
In de cursus wordt het belang van goede hechting van jou/jullie en je baby uitgelegd en hoe jullie dit samen als stel vanaf het prille begin goed aan kunnen pakken. Hoe belangrijk is het om naar je kind te kijken? Om in te zien dat jouw eigen opvoeding en levenservaringen enorm meespelen in de manier waarop jij met je kind een band vormt en hoe je deze kunt versterken. Dit doe ik door het geven van praktische tips en het kijken van filmpjes. Want het is wetenschappelijk bewezen dat hechting een essentiële rol speelt bij de emotionele en sociale ontwikkeling van een kind. Deze hechting begint dus al in de baarmoeder! Want kinderen met een veilige hechting blijken beter om te kunnen gaan met tegenslagen, zijn sociaal vaardiger, weerbaarder en hebben vaak een beter gevoel van eigenwaarde.

Contact met je baby
Contact met je baby start natuurlijk al in de zwangerschap. Je krijgt leuke oefeningen en praktische tips mee naar huis. In het eerste  levensjaar van de baby wordt de basis van hechting gelegd en door middel van o.a. huilen, lachen, grijpen, zuigen probeert een baby al heel jong om mensen dicht bij zich te houden. Jullie baby hecht zich aan die personen die gevoelig  reageren op zijn/ haar behoeften. Hoe goed is het dus om die signalen te herkennen! 
Verder geef ik uitleg over de lichaamstaal van baby’s, de ontwikkeling van het babybrein in het eerste jaar en wat het effect hiervan is op de hechting van je baby.

Huilen                                                                                                                             
Waarom huilt een baby en wat kun je er aan doen als ouders. Ik geef uitleg over de Dunstan babytaal, een wetenschappelijk bewezen methode om vijf verschillende huiltjes te onderscheiden bij een baby en wat ze betekenen; http://www.babytaal.nl.Verder voorlichting over het beginnende ouderschap na de geboorte en de kraamtijd.

De baby bewonder ochtend (groeps/privé cursus) 
De laatste bijeenkomst vindt plaats na de bevalling op een zaterdagochtend, samen met de andere cursisten en natuurlijk met jullie baby! Op deze bijeenkomst zal er na het uitwisselen van ervaringen over de bevalling, het ouderschap en jullie kindje, gesproken worden over het eerste jaar van het ouderschap, ontzwangeren, emoties. Soms wordt er een spreker uitgenodigd om te praten over een onderwerp wat jullie aanspreekt bv. de ontwikkeling van baby’s, babycoach, babymassage, bekkenfysiotherapeut- “je lichaam na de bevalling”.

En niet onbelangrijk: De zwangerschapscursus in Dalfsen, Zwolle of Raalte van Puur Ouderschap wordt als een van de weinige cursussen geheel/gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars! Omdat hij gegeven wordt door een BIG geregistreerde verloskundige. Profiteer hier dus van en investeer in je zwangerschap en je kind, want goed voorbereiden is het halve werk!

Vanaf eind juni 2018 geef ik in samenwerking met babyopkomst.tv ook mijn cursus online “Goed voorbereid bevallen”! Hou de website van http://www.babyopkomst.tv in de gaten!

Kijk voor het promo filmpje op: https://youtube.com/watch?v=glNexHcfM2Y&feature=youtube.be

 

Groepscursus:

De cursus wordt in klein groepsverband (max. 3 stellen) gegeven zodat er voldoende aandacht is voor iedereen, genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Zo houden we het knus en persoonlijk.

  De zwangerschapscursus wordt ook gegeven bij verloskundige Praktijk Het Hart te Raalte!

 Groep:  max. 3 stellen. Tarief: €150,- per stel (inclusief koffie/thee en cursusmateriaal). Duur: In totaal bestaat de cursus uit 3 avonden en 1 dagdeel (zaterdagochtend) van 1,5-2 uur. locatie: Dalfsen: praktijkruimte of elders. Raalte: verloskundigen praktijk Het Hart.(zie agenda) of Zwolle Vergoeding: informeer bij je zorgverzekeraar, in de meeste gevallen wordt alles tot een groot deel vergoed, omdat de cursus wordt gegeven door een verloskundige met een AGB code en BIG registratie  (BIG nr./AGB code zie contact pagina).
Let op: Aanmelden kan vanaf 12 weken zwangerschap. De cursus volg je als je rond de 28/30 weken zwanger bent!
 

Voor data & aanmelden : klik hier

Privé cursus:

Privé: Heb je geen behoefte aan een groepscursus? Wil je alleen met je partner goede voorlichting krijgen, of wellicht met een vriendin die ook zwanger is? Kies dan voor de privé zwangerschapscursus. De onderwerpen zijn hetzelfde als bij de groepscursus. Ook de baby bewonder ochtend krijg je privé, zodat je alle ruimte hebt om alles te bespreken(zie informatie groepscursus). 

Op maat: Heb je bij een eerdere zwangerschap een volledige cursus gevolgd en wil je nu  alleen je kennis opfrissen en dus een cursus op maat?! Dan is er de mogelijkheid tot een persoonlijke zwangerschapscursus, waarvan we in overleg de duur en inhoud vaststellen. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

Zwangerschapscursus in Dalfsen Privé tarief: €225,- (inclusief koffie/thee en cursusmateriaal). Duur:  4 avonden/dagdelen van 1,5 uur. Op maat, tarief: €40,- per uur. Tijdstip:  in overleg. Ook overdag mogelijk. Locatie: praktijkadres of eventueel bij jullie thuis. Veel is mogelijk, bel gerust 06-40281816. (Wietske). Vergoeding: informeer bij je zorgverzekeraar, in de meeste gevallen wordt alles tot een groot deel vergoed, omdat de cursus wordt gegeven door een verloskundige met een BIG registratie en AGB code  (BIG nr./ AGB code zie contact pagina).
Let op: Aanmelden kan vanaf 12 weken zwangerschap
 

Maak hier een afspraak

 

“Want vanuit een veilige basis kan je kind zich ontwikkelen en vol vertrouwen de wereld ontdekken”.

 

Klik hier voor algemene voorwaarden & vergoeding