Wil je graag een zwangerschapscursus in Nieuwleusen/Dalfsen/Ommen, Zwolle of Raalte volgen omdat je graag goed voorbereid wilt beginnen aan het aankomende ouderschap en heb je behoefte aan praktische tips om je baby te begrijpen? Dan ben je van harte welkom bij de zwangerschapscursus Puur Ouderschap!”

zwangerschapscursus in Dalfsen

Waarom de zwangerschapscursus Puur Ouderschap?:

Verfrissend en vernieuwend
Er is een groot aanbod van zwangerschapscursussen in Nederland, maar mijn zwangerschapscursus van Puur ouderschap onderscheidt zich hierin dat je je niet alleen maar voorbereid op de bevalling maar ook op het ouderschap. Geen doorsnee “puf cursus”!, maar een moderne zwangerschapscursus voor zowel de aanstaande vader/partner als moeder, want goed voorbereiden op het ouderschap doe je samen! De cursus bestaat uit 3 avonden in de zwangerschap en 1 terugkom ochtend na de bevalling van ruim 2 uur inclusief een uitgebreide cursusmap met informatie zodat je de belangrijke onderwerpen nog eens rustig terug kunt lezen. Ook is er iedere avond een uitgebreide PowerPoint met filmpjes.

 

Goede voorlichting door een verloskundige

Een nuchtere praktische zwangerschapscursus gegeven in Nieuwleusen (evt. Raalte-verloskundigenpraktijk Het Hart, Dalfsen of Zwolle) die jullie als ouders goed voorbereid op de bevalling en het ouderschap. Ik ben een ervaren verloskundige (np = niet praktiserend), die zelf veel bevallingen heeft gedaan. Ik heb zowel werkervaring in het ziekenhuis (5 jaar) en in de thuispraktijk (5 jaar). Dit geeft mij een brede kijk op de verloskunde en dit komt ook terug in mijn cursus. En natuurlijk verder ondersteund door extra scholing/opleidingen op het gebied van ouderschap en hechting (BabyBonding- Den Haag; SAFE mentor trainer in München (DLD, http://www.safe-program.de ) en het slapen/huilen/troosten bij een baby (Dunstan babytaal).

 

De bevalling

De bevalling wordt op een reële manier besproken. Van het begin van de weeën en ontsluiting, tot de geboorte van jullie kind. Hoe ga je om met pijn/pijnstilling. Hoe vang je de weeën op? en hoe kun je dit vooral samen doen wordt praktisch uitgelegd. Het belang van je partner in dit alles wordt vaak onderschat, maar goede steun draagt bij tot een prettiger en ontspannen bevalling! Ook de kraamtijd wordt besproken, zoals veranderingen in het ouderschap en natuurlijk jullie relatie en emoties. Verder worden ook het geboorteplan, hechtingsplan en kraamplan besproken. Deze zitten ook toegevoegd in jullie cursusmap.

 

Ouderschap en hechting

In de cursus wordt het belang van goede hechting van jou/jullie en je baby uitgelegd en hoe jullie dit samen als stel vanaf het prille begin goed aan kunnen pakken. Hoe belangrijk is het om naar je kind te kijken? Om in te zien dat jouw eigen opvoeding en levenservaringen enorm meespelen in de manier waarop jij met je kind een band vormt en hoe je deze kunt versterken. Dit doe ik door het geven van praktische tips en het kijken van filmpjes. Het is wetenschappelijk bewezen dat hechting een essentiële rol speelt bij de emotionele en sociale ontwikkeling van een kind. Door onderzoek weten we nu dat deze hechting al begint in de baarmoeder en dat kinderen met een veilige hechting beter om blijken te gaan met tegenslagen, ze zijn sociaal vaardiger, weerbaarder en hebben vaak een beter gevoel van eigenwaarde. Hoe bijzonder is dit om hier als ouders op in te kunnen spelen!

Contact met je baby

Contact met je baby start natuurlijk al in de zwangerschap. Je krijgt leuke oefeningen en praktische tips mee naar huis. In het eerste  levensjaar van je baby wordt de basis van hechting gelegd en door middel van o.a. huilen, lachen, grijpen en zuigen probeert een baby al heel jong om mensen dicht bij zich te houden. Jullie baby hecht zich aan die personen die gevoelig  reageren op zijn/ haar behoeften. Hoe goed is het dus om die signalen te herkennen!  Verder geef ik uitleg over de lichaamstaal van baby’s, de ontwikkeling van het babybrein in het eerste jaar en wat het effect hiervan is op de hechting van je baby.

Huilen

Waarom huilt een baby en wat kun je er aan doen als ouders? Voor elke ouder is het moeilijk als hun baby huilt. Je voelt je onzeker en wil natuurlijk je baby de beste zorg geven. Toch is huilen de eerste communicatie vanaf dag 1. En eigenlijk zegt je baby hiermee: “papa en mama , ik heb je nodig”. Huilen is een middel om te binden en zijn behoeften te uiten, zeker als je weet dat het vaak een jaar duurt voordat je baby echt kan praten. Ik geef uitleg over de Dunstan babytaal, een wetenschappelijk bewezen methode om vijf verschillende huiltjes/geluidjes te onderscheiden bij een baby en wat ze betekenen. Kijk ook eens op http://www.babytaal.nl. Het voordeel van deze methode is dat je dit kunt inzetten vanaf dag 1 en je baby hierdoor beter leert begrijpen.

De baby bewonder avond/ochtend (groeps/privé cursus):

De laatste bijeenkomst vindt plaats na de bevalling op een zaterdagochtend of een avond in de week, samen met de andere cursisten en natuurlijk met jullie baby! Hoe leuk is het om elkaar dan weer te zien. Op deze bijeenkomst zal er na het uitwisselen van ervaringen over de bevalling, het ouderschap en jullie kindje, ook gesproken worden over het eerste jaar van het ouderschap, ontzwangeren en de emoties.

…..Lees hier de mooie reviews in het gastenboek van andere cursisten die deze cursus hebben gevolgd………

Zes jaar geleden heb ik in samenwerking met een groot zwangerschapsplatform mijn zwangerschapscursus ook online uitgegeven: “Goed voorbereid bevallen”! Ook dit is een hele fijne manier om je voor te bereiden. Nu heb ik besloten om mijn cursus weer in eigen beheer te nemen zodat ik de kwaliteit goed kan bewaken en de lijntjes met jullie als cursisten korter zijn. Nieuwsgierig? online zwangerschapscursus “goed voorbereid bevallen ” hier weer te verkrijgen, ook in combinatie met mijn fysieke cursus!  En vanaf september geef ik de cursussen in mijn nieuwe praktijkruimte! Hier een sneak- preview…..  

 

 

 

Nieuwsgierig geworden en heb je nog vragen? Hier de FAQ…

Wanneer kan ik me aanmelden?

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat leuk dat je mijn cursus wilt volgen. Allereerst lees alles goed door en maak dan de keuze die bij jullie past, te weten: de fysieke cursus van 3 avonden in Nieuwleusen met een baby bewonder moment. Of ga je voor de gezellige eendaagse cursus met lunch en de online cursus als naslagwerk en verdieping? Of alleen de online cursus? Alles is mogelijk. Aanmelden kan vanaf 12 weken en de cursus zelf volg je zo rond de 28-30 weken zwangerschap. Bij de online cursus krijg je na betaling gelijk je inloggegevens en heb je toegang tot mijn cursus voor de komende negen maanden. Alle tijd dus om je goed voor te bereiden.

Hoe groot zijn de groepen bij de cursus?

De groepen bestaan uit max. 4 stellen. Zo houden we het klein en gezellig en is er voldoende ruimte om vragen te stellen./accordion]

Welke onderwerpen worden er behandeld?

De avonden worden gegeven met een PowerPoint zodat je zelf alles ook mee kunt lezen, afgewisseld met filmpjes. Elke avond is er een stukje herhaling zodat jullie ook steeds meer gaan herkennen. Natuurlijk wordt de hele bevalling uitgelegd, ook met een voorbeeld bekken, stoffen placenta en een “pop”. Maar het gaat ook over hechting met jullie baby, huilen, Dunstan babytaal herkennen, de kraamtijd etc.Veel onderwerpen, maar wel op een leuke ontspannen manier.

Welke PDF's kan ik bij de cursus verwachten?

Er zitten 12 PDF’s bij de cursus die je kunt invullen en uitprinten. Zo maak jij je eigen naslagwerk van ruim 30 bladzijden. De onderwerpen zijn o.a: borst/flesvoeding, tips rondom de hechting tussen jou en je baby; het geboorteplan; het hechtingsplan; het kraamplan; inhoud van de verlostas; wat mee te nemen in je ziekenhuistas; de ademhalingstechnieken; de perstechnieken; vermoeidheidssignalen bij je baby; hongersignalen bij je baby; het ouderschapsplan.

Wordt jouw zwangerschapscursus vergoed door de zorgverzekeraar?

Mijn online cursus en de fysieke cursus in Nieuwleusen wordt vaak vergoed door je verzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden bij je eigen verzekering voor je de cursus aanschaft.

Kan ik mijn vragen aan jou stellen?

Ja, ik ben altijd per mail bereikbaar voor al jullie vragen. En mocht je het fijn vinden om ook deel te nemen aan de fysieke cursus in Nieuwleusen of een privé les in te boeken dan ben je van harte welkom! Er is heel veel mogelijk dus mail me gerust voor de opties. info@puur-ouderschap.nl

Wat maakt jouw cursus uniek?

Ik heb mijn cursus ontwikkeld door er alle onderwerpen in te behandelen waar jonge ouders tegenaan liepen toen ik nog werkzaam was als verloskundige. Mijn cursus is heel uitgebreid en gaat over jouw/jullie zwangerschap, maar ook over jullie baby. Na de cursus ben je echt goed voorbereid en hebben jullie alle vertrouwen in de komst van jullie kindje. Verder hebben jullie veel mogelijkheden om de cursus te volgen op de maier die bij jullie past.

Waarom is jouw cursus zo goed betaalbaar?

Dat is een hele persoonlijke overweging omdat het mijn passie is om goede kennis over te brengen en ik dit iedere nieuwe ouder van harte gun, jullie zijn dus heel welkom!

 

“Want vanuit een veilige basis kan je kind zich ontwikkelen en vol vertrouwen de wereld ontdekken”.