Wil je graag een zwangerschapscursus in Dalfsen, Zwolle of Raalte volgen omdat je graag goed voorbereid wilt beginnen aan het aankomende ouderschap en heb je behoefte aan praktische tips om je baby te begrijpen? Dan ben je van harte welkom bij de zwangerschapscursus Puur Ouderschap!

Let Op! In verband met de corona crisis en de richtlijnen van de 1,5 meter afstand zijn er een aantal veranderingen in de praktijk. Vanaf 6 augustus 2020 gaan de groepscursussen weer op kleine schaal door. Dit houdt in dat de groep kleiner is en uit max.2 stellen bestaat. Deze gaan door bij voldoende aanmeldingen. Ook kun je je altijd aanmelden voor een privé cursus (ook mogelijk aan huis…) of een cursus op maat(hierbij gaan we in overleg in op onderwerpen die jullie graag willen uitdiepen). Je kunt je altijd vrijblijvend inschrijven voor de groepscursus (max.2 stellen) die van start gaan vanaf 6 augustus. Een andere geweldige optie is het volgen van mijn online, complete cursus via http://www.babyopkomst.tv (cursus “Goed voorbereid bevallen”). Kijk voor het laatste nieuws wat betreft aanpassingen/maatregelen ivm. de corona crisis hier          

 

zwangerschapscursus in Dalfsen

Waarom de zwangerschapscursus Puur Ouderschap?:

Verfrissend en vernieuwend
Er is een groot aanbod van zwangerschapscursussen in Nederland, maar de zwangerschapscursus van Puur ouderschap onderscheidt zich hierin dat je je niet alleen maar voorbereid op de bevalling maar ook op het ouderschap. Geen doorsnee “puf cursus”! , maar een moderne zwangerschapscursus voor zowel de aanstaande vader/partner als moeder, want goed voorbereiden op het ouderschap doe je samen! De cursus bestaat uit 3 avonden in de zwangerschap en 1 terugkom ochtend na de bevalling van 1,5- 2 uur inclusief een uitgebreide cursusmap met informatie zodat je de belangrijke onderwerpen nog eens rustig terug kunt lezen. Ook is er iedere avond een uitgebreide PowerPoint met filmpjes.

Goede voorlichting door een verloskundige 
Een nuchtere praktische zwangerschapscursus gegeven in Raalte (verloskundigenpraktijk Het Hart), Dalfsen en Zwolle die jullie als ouders goed voorbereid op de bevalling en het ouderschap. Gegeven door een ervaren verloskundige(np = niet praktiserend), die zelf veel bevallingen heeft gedaan. Werkervaring heeft in het ziekenhuis (5 jaar) en in de thuispraktijk (5 jaar), met extra scholing/opleiding mbt. ouderschap en hechting (BabyBonding- Den Haag; SAFE mentor trainer – München http://www.safe-programm.de ) slapen/huilen/troosten bij een baby etc. En haar kennis op peil houdt door nascholingen /opleidingen en cursussen.

De bevalling
De bevalling wordt op een reële manier besproken. Van het begin van de weeën en ontsluiting, tot de geboorte van het kind. Hoe om te gaan met pijn/pijnstilling. Hoe de weeën op te vangen en dit vooral samen te doen wordt praktisch uitgelegd. Het belang van de partner in dit alles wordt vaak onderschat, maar goede steun draagt bij tot een prettiger en ontspannen bevalling! De kraamtijd wordt ook besproken, zoals veranderingen in het ouderschap/jullie relatie en emoties. Het geboorteplan, hechtingsplan en kraamplan worden ook besproken.

Ouderschap en hechting
In de cursus wordt het belang van goede hechting van jou/jullie en je baby uitgelegd en hoe jullie dit samen als stel vanaf het prille begin goed aan kunnen pakken. Hoe belangrijk is het om naar je kind te kijken? Om in te zien dat jouw eigen opvoeding en levenservaringen enorm meespelen in de manier waarop jij met je kind een band vormt en hoe je deze kunt versterken. Dit doe ik door het geven van praktische tips en het kijken van filmpjes. Want het is wetenschappelijk bewezen dat hechting een essentiële rol speelt bij de emotionele en sociale ontwikkeling van een kind. Deze hechting begint al in de baarmoeder! Want kinderen met een veilige hechting blijken beter om te kunnen gaan met tegenslagen, zijn sociaal vaardiger, weerbaarder en hebben vaak een beter gevoel van eigenwaarde.

Contact met je baby
Contact met je baby start natuurlijk al in de zwangerschap. Je krijgt leuke oefeningen en praktische tips mee naar huis. In het eerste  levensjaar van de baby wordt de basis van hechting gelegd en door middel van o.a. huilen, lachen, grijpen, zuigen probeert een baby al heel jong om mensen dicht bij zich te houden. Jullie baby hecht zich aan die personen die gevoelig  reageren op zijn/ haar behoeften. Hoe goed is het dus om die signalen te herkennen! 
Verder geef ik uitleg over de lichaamstaal van baby’s, de ontwikkeling van het babybrein in het eerste jaar en wat het effect hiervan is op de hechting van je baby.

Huilen                                                                                                                             
Waarom huilt een baby en wat kun je er aan doen als ouders. Ik geef uitleg over de Dunstan babytaal, een wetenschappelijk bewezen methode om vijf verschillende huiltjes te onderscheiden bij een baby en wat ze betekenen; http://www.babytaal.nl. Verder voorlichting over het beginnende ouderschap na de geboorte en de kraamtijd.

De baby bewonder ochtend (groeps/privé cursus) 
De laatste bijeenkomst vindt plaats na de bevalling op een zaterdagochtend, samen met de andere cursisten en natuurlijk met jullie baby! Op deze bijeenkomst zal er na het uitwisselen van ervaringen over de bevalling, het ouderschap en jullie kindje, gesproken worden over het eerste jaar van het ouderschap, ontzwangeren, emoties.

♥ …..Lees hier de mooie reviews in het gastenboek van andere cursisten die deze cursus hebben gevolgd………

Vanaf eind juni 2018 geef ik in samenwerking met babyopkomst.tv ook mijn zwangerschapscursus online: “Goed voorbereid bevallen”! Zeker in deze tijd met maatregelen rondom corona is dit een hele fijne manier om je voor te bereiden. Nieuwsgierig? neem eens een kijkje op de website van http://www.babyopkomst.tv  

of klik hier

Kijk voor het promo filmpje van mijn online zwangerschapscursus op:

http://www.babyopkomst.tv

  De zwangerschapscursus wordt bij voldoende aanmeldingen ook gegeven bij verloskundige Praktijk Het Hart te Raalte!

Aangepast wegens corona! Groepen weer mogelijk vanaf 6 augustus 2020:  max. 2 stellen. Deze groepscursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Tarief: €175,- per stel (inclusief koffie/thee en cursusmateriaal, extra hygiëne door corona). Duur: In totaal bestaat de cursus uit 3 avonden en 1 dagdeel (zaterdagochtend) van 1,5-2 uur. locatie: praktijkruimte Dalfsen, bij voldoende aanmeldingen in Raalte: verloskundigen praktijk Het Hart.(zie agenda) of Zwolle Vergoeding: Belangrijk om te weten: Op dit moment ben ik niet meer werkzaam als praktiserend verloskundige. Zwangerschapscursussen worden niet meer vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering, maar vaak zijn daar ook weer voorwaarden aan verbonden. Om teleurstelling te voorkomen, controleer eerst hoe je verzekerd bent en op welke voorwaarden er vergoeding plaatsvind. Bij aanmelding voor een cursus is dit geheel op eigen risico.
Let op: Aanmelden kan vanaf 12 weken zwangerschap. De cursus volg je als je rond de 28/30 weken zwanger bent!
 

Voor data & aanmelden : klik hier

Privé cursus:

Privé: Heb je geen behoefte aan een groepscursus? Wil je alleen met je partner goede voorlichting krijgen, of wellicht met een vriendin die ook zwanger is? Kies dan voor de privé zwangerschapscursus. De onderwerpen zijn hetzelfde als bij de groepscursus. Ook de baby bewonder ochtend krijg je privé, zodat je alle ruimte hebt om alles te bespreken(zie informatie groepscursus).

Op maat: Heb je bij een eerdere zwangerschap een volledige cursus gevolgd en wil je nu  alleen je kennis opfrissen en dus een cursus op maat?! Dan is er de mogelijkheid tot een persoonlijke zwangerschapscursus, waarvan we in overleg de duur en inhoud vaststellen. Kijk  voor meer informatie bij de agenda (klik hier)

Zwangerschapscursus in Dalfsen. let op: wijzigingen door corona: Privé cursus tarief: Locatie praktijk Dalfsen, kosten €235,- (inclusief koffie/thee, cursusmateriaal en extra hygiëne maatregelen). Cursus bij jullie thuis, kosten 250,- euro excl. o,19 ct. kilometervergoeding.(in een straal van 20 km. rondom Dalfsen mogelijk) Duur:  3 avonden/dagdelen van 1,5 uur en een baby bewonder moment Op maat, tarief: €50,- per uur. Tijdstip:  in overleg. Ook overdag/zaterdag mogelijk. Locatie: praktijkadres of eventueel bij jullie thuis (in een straal van 20 km rondom Dalfsen. Rijkostenvergoeding van 0,19 ct wordt extra berekend). Veel is mogelijk, mail of bel gerust 06-40281816 bij vragen. (Wietske). Vergoeding: Belangrijk om te weten: Op dit moment ben ik niet meer werkzaam als praktiserend verloskundige. Zwangerschapscursussen worden niet meer vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering, maar vaak zijn daar ook weer voorwaarden aan verbonden. Om teleurstelling te voorkomen, controleer eerst hoe je verzekerd bent en op welke voorwaarden er vergoeding plaatsvind. Bij aanmelding voor een cursus is dit geheel op eigen risico.
Let op: Aanmelden kan vanaf 12 weken zwangerschap
 

Maak hier een afspraak

 

“Want vanuit een veilige basis kan je kind zich ontwikkelen en vol vertrouwen de wereld ontdekken”.

 

Klik hier voor algemene voorwaarden & vergoeding