Wil je graag een zwangerschapscursus in Nieuwleusen/Dalfsen, Zwolle of Raalte volgen omdat je graag goed voorbereid wilt beginnen aan het aankomende ouderschap en heb je behoefte aan praktische tips om je baby te begrijpen? Dan ben je van harte welkom bij de zwangerschapscursus Puur Ouderschap!

zwangerschapscursus in Dalfsen

Waarom de zwangerschapscursus Puur Ouderschap?:

Verfrissend en vernieuwend
Er is een groot aanbod van zwangerschapscursussen in Nederland, maar mijn zwangerschapscursus van Puur ouderschap onderscheidt zich hierin dat je je niet alleen maar voorbereid op de bevalling maar ook op het ouderschap. Geen doorsnee “puf cursus”!, maar een moderne zwangerschapscursus voor zowel de aanstaande vader/partner als moeder, want goed voorbereiden op het ouderschap doe je samen! De cursus bestaat uit 3 avonden in de zwangerschap en 1 terugkom ochtend na de bevalling van ruim 2 uur inclusief een uitgebreide cursusmap met informatie zodat je de belangrijke onderwerpen nog eens rustig terug kunt lezen. Ook is er iedere avond een uitgebreide PowerPoint met filmpjes.

Goede voorlichting door een verloskundige 
Een nuchtere praktische zwangerschapscursus gegeven in Nieuwleusen (evt. Raalte-verloskundigenpraktijk Het Hart, Dalfsen of Zwolle) die jullie als ouders goed voorbereid op de bevalling en het ouderschap. Ik ben een ervaren verloskundige (np = niet praktiserend), die zelf veel bevallingen heeft gedaan. Ik heb zowel werkervaring in het ziekenhuis (5 jaar) en in de thuispraktijk (5 jaar). Dit geeft mij een brede kijk op de verloskunde en dit komt ook terug in mijn cursus. En natuurlijk verder ondersteund door extra scholing/opleidingen op het gebied van ouderschap en hechting (BabyBonding- Den Haag; SAFE mentor trainer in München (DLD, http://www.safe-program.de ) en het slapen/huilen/troosten bij een baby (Dunstan babytaal).

De bevalling
De bevalling wordt op een reële manier besproken. Van het begin van de weeën en ontsluiting, tot de geboorte van jullie kind. Hoe ga je om met pijn/pijnstilling. Hoe vang je de weeën op? en hoe kun je dit vooral samen doen wordt praktisch uitgelegd. Het belang van je partner in dit alles wordt vaak onderschat, maar goede steun draagt bij tot een prettiger en ontspannen bevalling! Ook de kraamtijd wordt besproken, zoals veranderingen in het ouderschap en natuurlijk jullie relatie en emoties. Verder worden ook het geboorteplan, hechtingsplan en kraamplan besproken. Deze zitten ook toegevoegd in jullie cursusmap.

Ouderschap en hechting
In de cursus wordt het belang van goede hechting van jou/jullie en je baby uitgelegd en hoe jullie dit samen als stel vanaf het prille begin goed aan kunnen pakken. Hoe belangrijk is het om naar je kind te kijken? Om in te zien dat jouw eigen opvoeding en levenservaringen enorm meespelen in de manier waarop jij met je kind een band vormt en hoe je deze kunt versterken. Dit doe ik door het geven van praktische tips en het kijken van filmpjes. Het is wetenschappelijk bewezen dat hechting een essentiële rol speelt bij de emotionele en sociale ontwikkeling van een kind. Door onderzoek weten we nu dat deze hechting al begint in de baarmoeder en dat kinderen met een veilige hechting beter om blijken te gaan met tegenslagen, ze zijn sociaal vaardiger, weerbaarder en hebben vaak een beter gevoel van eigenwaarde. Hoe bijzonder is dit om hier als ouders op in te kunnen spelen!

Contact met je baby
Contact met je baby start natuurlijk al in de zwangerschap. Je krijgt leuke oefeningen en praktische tips mee naar huis. In het eerste  levensjaar van je baby wordt de basis van hechting gelegd en door middel van o.a. huilen, lachen, grijpen en zuigen probeert een baby al heel jong om mensen dicht bij zich te houden. Jullie baby hecht zich aan die personen die gevoelig  reageren op zijn/ haar behoeften. Hoe goed is het dus om die signalen te herkennen! 
Verder geef ik uitleg over de lichaamstaal van baby’s, de ontwikkeling van het babybrein in het eerste jaar en wat het effect hiervan is op de hechting van je baby.

Huilen                                                                                                                              
Waarom huilt een baby en wat kun je er aan doen als ouders? Voor elke ouder is het moeilijk als hun baby huilt. Je voelt je onzeker en wil natuurlijk je baby de beste zorg geven. Toch is huilen de eerste communicatie vanaf dag 1. En eigenlijk zegt je baby hiermee: “papa en mama , ik heb je nodig”. Huilen is een middel om te binden en zijn behoeften te uiten, zeker als je weet dat het vaak een jaar duurt voordat je baby echt kan praten. Ik geef uitleg over de Dunstan babytaal, een wetenschappelijk bewezen methode om vijf verschillende huiltjes/geluidjes te onderscheiden bij een baby en wat ze betekenen. Kijk ook eens op http://www.babytaal.nl. Het voordeel van deze methode is dat je dit kunt inzetten vanaf dag 1 en je baby hierdoor beter leert begrijpen.

De baby bewonder avond/ochtend (groeps/privé cursus): 
De laatste bijeenkomst vindt plaats na de bevalling op een zaterdagochtend of een avond in de week, samen met de andere cursisten en natuurlijk met jullie baby! Hoe leuk is het om elkaar dan weer te zien. Op deze bijeenkomst zal er na het uitwisselen van ervaringen over de bevalling, het ouderschap en jullie kindje, ook gesproken worden over het eerste jaar van het ouderschap, ontzwangeren en de emoties.

…..Lees hier de mooie reviews in het gastenboek van andere cursisten die deze cursus hebben gevolgd………

Vijf jaar geleden heb ik in samenwerking met een groot zwangerschapsplatform mijn zwangerschapscursus ook online uitgegeven: “Goed voorbereid bevallen”! Ook dit is een hele fijne manier om je voor te bereiden. Nu heb ik besloten om mijn cursus weer in eigen beheer te nemen zodat ik de kwaliteit goed kan bewaken en de lijntjes met jullie als cursisten korter zijn. Nieuwsgierig? Vanaf november 2023 is mijn online zwangerschapscursus “goed voorbereid bevallen ” hier weer te verkrijgen. Hou mijn website dus goed in de gaten…..     

  

  Groepen:  max. 3/4 stellen. De groepscursus gaat door bij voldoende aanmeldingen. Tarief: €175,- per stel ,inclusief koffie/thee en cursusmateriaal. Duur: In totaal bestaat de cursus uit 3 avonden. Het baby bewonder moment wordt in onderling overleg bepaalt. locatie: Nieuwleusen, bij voldoende aanmeldingen in Raalte: verloskundigen praktijk Het Hart.(zie agenda) of Zwolle Vergoeding: Belangrijk om te weten: Op dit moment ben ik niet meer werkzaam als praktiserend verloskundige. Zwangerschapscursussen worden voor alle zwangeren niet meer vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking aan in de aanvullende verzekering, maar vaak zijn daar ook weer voorwaarden aan verbonden. Om teleurstelling te voorkomen kun je beter eerst controleren hoe je verzekerd bent en op welke voorwaarden er vergoeding plaatsvind. Bij aanmelding voor een cursus is dit geheel op eigen risico.
Let op: Aanmelden kan vanaf 12 weken zwangerschap, je bent van harte welkom! De cursus volg je als je rond de 26-30 weken zwanger bent…

Voor data & aanmelden : klik hier

Privé cursus:

Privé: Hebben jij of je partner geen behoefte aan een groepscursus? En wil je alleen met je partner goede voorlichting krijgen, of wellicht met een vriendin die ook zwanger is? Kies dan voor de privé zwangerschapscursus. De onderwerpen zijn hetzelfde als bij de groepscursus. Ook de baby bewonder ochtend krijg je privé, zodat je alle ruimte hebt om alles te bespreken(zie informatie groepscursus).

Op maat: Heb je bij een eerdere zwangerschap een volledige cursus gevolgd en wil je nu  alleen je kennis opfrissen en dus een cursus op maat?! Dan is er de mogelijkheid tot een persoonlijke zwangerschapscursus, waarvan we in overleg de duur en inhoud vaststellen. Kijk voor meer informatie bij de agenda, klik hier

Zwangerschapscursus in Nieuwleusen. Privé cursus tarief: Locatie praktijk Nieuwleusen, kosten €235,- inclusief koffie/thee, cursusmateriaal. Cursus bij jullie thuis, kosten 250,- euro excl. 0,28 ct. kilometervergoeding.(in een straal van 20 km. rondom Nieuwleusen mogelijk) Duur:  3 avonden/dagdelen van 2 uur en een baby bewonder moment. Op maat, tarief: €50,- per uur. Tijdstip: in overleg, ook overdag/zaterdag mogelijk. Locatie: praktijkadres of eventueel bij jullie thuis (in een straal van 20 km rondom Nieuwleusen. Rijkostenvergoeding van 0,28 ct wordt extra berekend). Veel is mogelijk, mail of bel gerust 06-40281816 bij vragen. (Wietske). Vergoeding: Belangrijk om te weten: Op dit moment ben ik niet meer werkzaam als praktiserend verloskundige. Zwangerschapscursussen worden in het algemeen niet meer vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering, maar vaak zijn daar ook weer voorwaarden aan verbonden. Om teleurstelling te voorkomen, controleer eerst hoe je verzekerd bent en op welke voorwaarden er vergoeding plaatsvind. Bij aanmelding voor een cursus is dit geheel op eigen risico.
Let op: Aanmelden kan vanaf 12 weken zwangerschap, jullie zijn van harte welkom!
Maak hier een afspraak

 

“Want vanuit een veilige basis kan je kind zich ontwikkelen en vol vertrouwen de wereld ontdekken”.

Klik hier voor algemene voorwaarden & vergoeding