Ben je in verwachting of heb je net een kindje gekregen?…

Willen jullie je baby graag beter begrijpen en jullie kind een goede basis bieden? Volg dan samen met je partner een cursus Dunstan babytaal! Leer de vijf basis geluidjes herkennen die alle pasgeboren baby’s maken en krijg tips over wat jullie kunnen doen om je baby te helpen bij een vastzittend boertje, darmkrampjes etc. Dan weet je precies wat je kunt doen als je baby begint te huilen, dat geeft zelfvertrouwen en rust. Een betere start kun je samen niet hebben!

De Cursus Dunstan Babytaal geeft jullie als ouders de mogelijkheid om samen als team vanaf dag 1 jullie  baby beter te begrijpen en in te spelen op de behoefte van je kindje. Baby’s maken de beste start als zij zich veilig en begrepen voelen. Dit stimuleert een goede hechting tussen ouders en kind en dit is een hele belangrijke basis voor zijn verdere ontwikkeling, zijn hele leven lang. Naast liefde, rust en een fysiek veilige plek is het essentieel om tegemoet te komen aan de behoefte van de baby. Ouders die horen wanneer hun kind honger heeft, moet slapen, buikpijn heeft, een boertje moet laten of verschoond moet worden, kunnen inspelen op die behoefte. Jullie baby zal minder vaak hard hoeven huilen omdat hij zich gehoord en begrepen voelt.

Het ontstaan van de Dunstan Babytaal

Priscilla Dunstan is een bekende altvioliste en opera zangeres uit Australië met een absoluut gehoor (fotografisch geheugen), dat betekent dat ze  een muziekstuk maar eenmaal hoeft te horen en het dan precies zo na kan spelen. Nadat ze in 1998 beviel van haar zoon Tom ontdekte ze dat er een patroon zat in de geluiden die hij maakte. Zo kwam ze uit op vijf geluidjes met ieder een eigen specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak ( vieze luier, te warm, te koud etc.). Deze ‘woorden’ worden veroorzaakt door reflexen van het kindje gecombineerd met geluid en zijn daardoor universeel voor alle baby’s in de eerste 3-4 maanden van hun leven.

Dunstan babytaal bestaat uit 5 basisgeluidjes die makkelijk te leren zijn  en die jouw baby ook maakt! Naar deze geluidjes luister je in de voorfase van het huilen. Zo voorkom je dat jullie kind overstuur raakt.

logo dunstan babytaal 1

Voordelen ( resultaten van wetenschappelijke studies o.a. The leading edge,2006/2007 V.S) voor het gebruik van de Dunstan babytaal:

  •  Jullie baby huilt minder en is sneller gerust te stellen.
  •  Je baby slaapt langer achter elkaar, waardoor je als ouder ook een betere nachtrust krijgt.
  • Je baby drinkt beter, omdat hij gevoed wordt op de momenten dat hij ook echt honger heeft.
  • Als ouders ervaar je minder stress en krijg je meer zelfvertrouwen, doordat jullie je baby ‘verstaan’.
  • Als ouders kunnen jullie beter samenwerken en de taken verdelen, waardoor jullie relatie verbetert.
  • Als vader kun je hierdoor een grotere rol spelen in de verzorging van je baby tijdens de eerste maanden.
  • Je baby kan een veilig gehechte relatie ontwikkelen met jullie als ouders.

Bijzonder! De methode van Dunstan babytaal wordt in het kraambed ook nog een keer uitgelegd en begeleid door de kraamverzorgsters van kraamzorg Naviva

Wanneer: De beste tijd is om het aan te leren tijdens de zwangerschap. Tarief Privé (per stel): 60 euro ( incl. dvd twv.22 euro Waar: Praktijkruimte, zie contact pagina. Duur: 1,5 uur Groepscursus( max. 4 stellen): 50 euro (incl. dvd ter waarde van 22 euro) Waar: locatie zie agenda of neem contact met me op 06-40281816/ email.

Maak hier een afspraak