Moet ik bij aanvang van de cursus nog iets meenemen?
Nee hoor, we gaan niet zelf op een bal zitten. De oefeningen die worden voorgedaan door mij of op een filmpje kun je thuis zelf oefenen, wel zo fijn!. Verder ligt er op de eerste avond een cursusmapje voor jullie klaar en natuurlijk zorg ik voor koffie/thee/water en lekkernijen. Het is vooral ook een heerlijk avondje uit…

Mijn partner vind het volgen van een zwangerschapscursus wel een uitdaging, want is het niet zweverig?
De zwangerschapscursus die ik geef is totaal niet zweverig. Het gaat erom dat jullie informatie krijgen waarmee jullie samen zelf je keuzes kunnen maken wat jullie belangrijk vinden voor jullie bevalling en natuurlijk straks als jullie ouders zijn. Het is een nuchtere voorbereiding op wat er komen gaat. Omdat jullie samen alle informatie te horen en te zien krijgen kunnen jullie samen sterk staan in jullie voorbereidingen en keuzes. Ouders worden doe je samen en hoe fijn is het om elkaar straks te kunnen steunen. Dat is de kracht van mijn cursus. .

Hoe groot is de groep bij de zwangerschapscursus?
De groepsgrootte is maximaal 3 -4 stellen. Zo blijft de groep klein zodat er genoeg ruimte is om je vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Wat onderscheidt jouw zwangerschapscursus van andere cursussen?
Allereerst is het een meerwaarde dat ik zelf verloskundige ben en jarenlang zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis als klinisch verloskundige heb gewerkt. Ik heb heel veel bevallingen begeleid en ik weet welke informatie belangrijk is voor jullie als ouders. Verder ga ik niet alleen in op alle fasen van de bevalling en je mindset maar ook op de voorbereiding van jullie op je baby. Hoe kun je vanaf dag 1 je baby leren begrijpen? En wat kun je verwachten in het kraambed? Hoe kun je je baby het beste oppakken vanuit zijn basis? En nog veel meer

Wat kan ik verwachten op de baby bewonder ochtend/avond?
In onderling overleg spreken we deze datum af nadat jullie allemaal bevallen zijn. Reken op 6-8 weken na de bevalling. Hoe leuk is het om jullie baby te showen en elkaars verhalen te horen. Ook geef ik een korte PowerPoint over het ontzwangeren en wat je eventueel kunt verwachten. De baby bewonder ochtend is altijd de kers op de taart van de cursus. De beschuit met muisjes staat voor jullie klaar!

Ik heb me aangemeld voor jouw cursus, maar ik moet helaas afzeggen om medische redenen
Dit is een situatie waar je natuurlijk niets aan kunt doen. Neem even contact met mij op en we kijken hoe we dit voor jullie kunnen oplossen. Er is veel mogelijk in overleg en mocht het niet anders zijn, dan krijgen jullie je cursusgeld terug.